Mojca Rehar Klančič vodi specializirano vrtnarijo za vzgojo TRAJNIC.. V vrtnarijo zahaja vse več ljubiteljev lepo urejenih vrtov. Marsikdo si želi gredico podobno tisti, ki jo je videl na primer v reviji. Tu se po navadi začnejo težave z iskanjem vrst in sort. So tam uporabljene sorte sploh primerne za naše rastne razmere? Takšnih primerov imamo vsako leto več. Vsak posamezni nam predstavlja poseben izziv in zadovoljstvo, ko ga rešimo s pri nas preizkušenimi trajnicami. Zelo pogosto dobimo povratno informacijo, da je gredica vzbudila pozornost mimoidočih in povzročila veselje lastniku. Morda je naslednje leto na vrsti druga gredica, gredica soseda ali prijatelja.

Vsa svetovanja so brezplačna ob izbiri v naši vrtnariji. Če imate za nas zahtevnejšo nalogo ali želite zasaditveno skico bi vas prosili, da vaš obisk najavite.

Vse več profesionalnih urejevalcev vrtov in zunanjih zelenih površin, ter vrtnih arhitektov posega po trajnicah. A le tisti najboljši, ki niso zadovoljni z minimalnim. Trajnice dodajo vrtu barvitost, spremenljivost, skoraj bi lahko rekli čarobnost, vendar je za dober učinek potrebno precej znanja. Znanja željnim smo vedno z veseljem na razpolago.

Zahtevnost naloge, ki smo si jo zadali, terja neprestano izobraževanje vsega našega kadra. Smo usklajena skupina, ki dela za jasen cilj – dobro opravljeno delo. Neštete pohvale naših kupcev potrjujejo, da smo na dobri poti.

Izobraževanje:

Uspešno sodelujemo z vrtnarskimi šolami iz cele Slovenije, pa tudi z agronomskima fakultetama v Ljubljani in Mariboru.

Nekateri nosilci naše proizvodnje so avtorji ali sodelavci vrste odmevnih izobraževalnih televizijskih oddaj s področja vrtnarjenja. Že vrsto let objavljajo strokovne članke in predavajo o urejanju vrtov in vrtnih rastlinah. Tudi publikacija Bradate perunike (Jožica Golob-Klančič) je bila zelo lepo sprejeta.

Kje smo?

Nahajamo se na Primorskem, vendar dovolj visoko nad Vipavsko dolino, da so pogoji vzgoje v naši vrtnariji podobni kot v centralni Sloveniji. Smo na nadmorski višini 380 m in imamo čudovit razgled na Vipavsko dolino. Nimamo niti enega rastlinjaka, le tri neogrevane plastenjake za mlade rastlinice. Še ti imajo tudi pozimi odprti dve stranici in nudijo le osnovno zaščito proti burji.

Spletna trgovina: www.trajnice.com

Kontakt

Type what you are searching for: